A fermentálásról

Mi a fermentáció?

Gondolkodott már azon, hogy a savanyú káposzta leve miért olyan egészséges? Vagy mitől hatékony az almaecet-diéta? 

A titok a gyártási folyamatban, azt követően pedig a szervezetünkben zajló felszívódásban rejlik.

A zöldségek baktériumok (pl. tejsavbaktérium) segítségével ún. fermentációs folyamaton mennek keresztül. Az eredmény: sokkal jobb felszívódás az emésztőrendszerben, mint nyers zöldségek fogyasztása esetén. Az erjesztett zöldségekről azt mondják, pozitív hatással vannak immunrendszerünkre, krónikus betegségeinkre vagy ételallergiáinkra. Ezen szempontok mellett a vitaminokat és másodlagos növényi anyagokat sem szabad korlátozni. A vitaminok nem csak megőrződnek, hanem szaporodhatnak is. Azt mondják, hogy az erjesztett zöldségek több tápanyagot tartalmaznak, mint eredeti formájukban, emellett a C- és B-vitamin-tartalmuk növekedhet. A savanyú káposzta esetén például nem csak jobban emészthetővé válik a káposzta, de a fermentáció sokszor több C-vitamint eredményez.

Mi történik akkor, ha a zöldséget akár többször is fermentáljuk, úgynevezett kaszkádos erjesztéssel?

 Ezt teszi a Dr. Niedermaier Pharma – több, mint 80 éve – zöldségek, gyümölcsök, diófélék és fűszerek tökéletes keverékét készítve el, testünk egészségének megőrzésére. Az eredmény a Regulatessenz – egy elixír, mely fontos enzimek, fitokémiai anyagok és vitaminok kombinációja, melyek azonnal és közvetlenül a sejtekhez kerülnek, nem szükséges sok energia az emésztéshez, tehát biológiai hozzáférhetőségük a legmagasabb. 

Mindezt a legjobb, organikus minőségben biztosítja a Regulat termékcsalád, cukor, tartósítószerek, egyéb mesterséges anyagok hozzáadása nélkül.